08 Marzec 2021
Nasze kierunki w roku szkolnym 2020/21

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły
Deklaracja dostępności

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY CKZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

PLAN LEKCJI

Wykaz podręczników na rok szkolny 2020/2021

Egzamin maturalny i zawodowy 2021

ZDALNE NAUCZANIE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
Szkolny konkurs chemiczny
Szkolny konkurs chemiczny

SZKOLNY  KONKURS CHEMICZNY

 

„CHEMIA  NA  CO  DZIEŃ” 

 

Konkurs przeznaczony jest dla uczniów klas 1 Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle oraz pozostałych uczniów ZSUiS zainteresowanych tematem.

Konkurs obejmuje 2 etapy:

  • test wiadomości z chemii (zagadnienia – w Regulaminie)
  • wykonanie prezentacji multimedialnej na jeden z następujących tematów:

 

Temat 1: Charakterystyka wybranych, naturalnych dodatków do kosmetyków pielęgnacyjnych lub oczyszczających

Temat 2: Charakterystyka wybranych, naturalnych dodatków do żywności

 

Terminy: 

  • składanie prezentacji i Karty zgłoszenia upływa 15.05.2019r.
  • test zostanie rozegrany w terminie 16-24.05.2019r. (data zostanie ogłoszona po jej ustaleniu).

 

Wyniki Konkursu zostaną opublikowane na szkolnej stronie internetowej po jego rozstrzygnięciu.

 

Więcej informacji – w Regulaminie i u organizatora (Lidia Gicala).

 

Regulamin konkursu                         Zgłoszenie na konkurs

Komunikat
Komunikat

     W imieniu strajkujących nauczycieli w ZSUiS oświadczamy, że w trosce o bezproblemowe ukończenie szkoły przez wszystkich uczniów, a w szczególności klas maturalnych, wystąpiliśmy dzisiaj w godzinach popołudniowych, z wnioskiem do Zarządu Oddziału ZNP w Jaśle o zawieszenie akcji strajkowej w naszej szkole.

Komitet Strajkowy

 

     Wniosek ten został pozytywnie rozpatrzony przez Zarząd Oddziału ZNP w Jaśle, w związku z tym od czwartku 11 kwietnia 2019 wszystkie zajęcia dydaktyczne będą odbywać się zgodnie z planem lekcji.

Renata Skórka

Dyrektor

Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Komunikat
Komunikat

Uwaga!

     W dniu 9 kwietnia i kolejnych dniach strajku zajęcia w szkole będą się odbywały zgodnie z planem lekcji, z uwzględnieniem łączeń i zwolnień podanych w zastępstwach.

Renata Skórka

dyrektor

Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Ogłoszenie w sprawie strajku
Ogłoszenie w sprawie strajku

Szanowni  Rodzice i uczniowie

 

     Informuję, że Zarząd Oddziału ZNP w Jaśle  ogłosił od 8 kwietnia 2019 r. do odwołania, przeprowadzenie w Zespole Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle  strajku.

Ze względu na wyjątkową  sytuację w jakiej znalazła się szkoła i przewidywaną akcję strajkową, informuję:

  • Jeżeli akcja protestacyjna zostanie odwołana to zajęcia będą odbywały się zgodnie z planem.
  • Jeżeli strony nie dojdą do porozumienia i od 8 kwietnia 2019 r. rozpocznie się strajk, to dla młodzieży realizować będziemy zajęcia  uzupełniające kształcenie.
  • Bursa Międzyszkolna gwarantuje całodobową opiekę wychowawczą.

 

     Za zaistniałe utrudnienia przepraszam i proszę o zrozumienie. Ewentualny protest nie jest skierowany przeciwko Rodzicom, czy też młodzieży.

 

Renata Skórka

Dyrektor

Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle

Ponadregionalny konkurs fryzjerski
Ponadregionalny konkurs fryzjerski

 

     W dniu 26.03.2019 r. w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie odbył się VI Ponadregionalny Konkurs Wiedzy i Umiejętności Fryzjerskich pod hasłem: " Zapleciony, zakręcony, na każdą okazję". Uczestnicy konkursu musieli wykazać się wiedzą teoretyczną jak również umiejętnościami praktycznymi. Naszą szkołę zaprezentowali: Adrian Więcek uczeń klasy II TF oraz Małgorzata Rak uczennica klasy III TF. Ocenie podlegały następujące kryteria: * estetyka i precyzja wykonania fryzury; * zgodność makijażu, stroju jak i dodatków z wykonaną fryzurą * pomysłowość i kreatywność wykonanej fryzury.
Nasi uczniowie otrzymali dyplomy za udział oraz upominki fryzjerskie od sponsorów. Gratulujemy.

 

Nabór na szkolenia 16
Nabór na szkolenia 16

 

OGŁASZAMY NABÓR NA:


„Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej"

 

OGŁOSZENIA O NABORZE
Korzystanie z edukacyjnej platformy fryzjerskiej

 

Nabór na szkolenia realizowany jest w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE
REPREZENTANTKI ZSUiS WŚRÓD NAJLEPSZYCH W POLSCE

     XXI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności już za nami. Z grona ponad 800 uczestników z 45 szkół z całej Polski, do udziału w etapie centralnym zakwalifikowało się 45 uczniów z 25 szkół. Byli to ci spośród startujących, którzy podczas eliminacji szkolnych i okręgowych wykazali się największą wiedzą z branży przetwórczej, analitycznej i ekonomicznej. W tym doborowym towarzystwie, również w tym roku, nie zabrakło reprezentantek jasielskiego ZSUiS. Uczennice technikum kształcące się w zawodzie technik technologii żywności – Katarzyna Piróg i Barbara Ulaszek zdobyły tytuły finalistek Olimpiady Wiedzy o Żywności 2019.

Nabór na szkolenia 15
Nabór na szkolenia 15

 

OGŁASZAMY NABÓR NA SZKOLENIA:


„Udział w stażach zawodowych"

 

OGŁOSZENIA SZKOLEŃ
Udział w stażach zawodowych

 

Szkolenia realizowane będą w ramach projektu pn. „Poprawa jakości kształcenia zawodowego w szkołach ponadgimnazjalnych na terenie Powiatu Jasielskiego” Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Dokumenty rekrutacyjne i regulamin są do pobrania z zakładki PROJEKTY EDUKACYJNE  lub u asystenta koordynatora projektu - Agnieszki Racławskiej.

ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE
ZSUiS WICEMISTRZEM POLSKI W CUKIERNICTWIE

     Drużyna młodych cukierników z jasielskiego ZSUiS odniosła wspaniały sukces. Podczas IX Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, nad którym honorowy patronat objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, uczniowie technikum kształcący się w zawodzie technik technologii żywności – Bartłomiej Smoleń i Maksymilian Czechowicz, wywalczyli II miejsce i tytuł Wicemistrzów Polski.

     Finał Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych rozegrany został 20.02., w Warszawie, w trakcie największych w Polsce targów cukierniczych EXPO SWEET 2019. Wzięło w nim udział 12 dwuosobowych zespołów, które pomyślnie przeszły eliminacje wstępne i spośród drużyn z kilkudziesięciu szkół z całej Polski kształcących w zawodach branży cukierniczej, zostały najwyżej ocenione przez jury. Mistrzowskie rozgrywki poprowadził sławny Maestro Czekolady E. Wedel – Janusz Profus.

e-dziennik UONET+
BIP i ePUAP
progeCAD
progeCAD.pl banner
Losowa fotografia